Aikaisempia päivityksiä


Asteri lähete/laskutus - vuosipäivitys 12.9.2012

Keskeinen sisältö

Laskutuksen perusversion muutosten lisäksi läheteosan muutoksia:

ASIAKKAAN Y-TUNNUS TEKSTITIEDOSTOSTA TUONNISSA

Tilausten, lähetteiden ja laskujen tuonnissa tekstitiedostosta on nyt seuraava uusi ominaisuus: Jos toisella rivillä on *Y niin siirtotiedostossa on oltava sekä asiakkaan että toimitusasiakkaan tiedoissa koodirivi-rivin jälkeisellä rivillä asiakkaan Y-tunnus, joka tuodaan.

KOLME TILISIIRTOA ARKILLE MYÖS ILMAN ALV-MERKINTää

Kolme tilisiirtoa arkille -tulostus kysyy nyt myös "Tulostetaanko viesti-kenttään laskunnumero-otsikko ja alv-erittely?", joten saat tarvittaessa tulostettua maksulappuja, joilla ei ole alv-vähennykseen oikeuttavia laskumerkintöjä (esim. maksuerälaskutuksen aputulosteeksi)

UUSIEN ASIAKKAIDEN SäHKÖPOSTIOSOITTEEN TALLENNUS

Määritä|Laskuotsikoiden lisäkentät -toiminto vaikuttaa nyt myös asiakkaan tietojen tallentumiseen asiakaskortistoon. Esim. jos syötät uuden asiakkaan sähköpostiosoitteen aina laskuotsikon Lisätieto1-kenttään, saat sen tallentumaan

JOUKKOSäHKÖPOSTITUS

ääkköset eivät tuota pulmaa joukkosähköposteissa, jos päivität blat.exe:n. Ohjelma huomauttaa punaisella, jos Sinulla on vanhempi kuin vuoden 2011 blat.exe ja huomautusta painamalla pääset salasanoilla päivittämään blatin.

Jos haluat saman laskun kahteen meiliosoitteeseen, syötä asiakaskortiston Sähköposti-kenttään molemmat osoitteet pilkulla eroteltuna.

Kortiston Rivitila- ja Selaustila-ikkuna sekä joukkosähköpostitus tarkistavat, ettei sähköpostiosoitteessa ole skandinaavisia eikä aksentillisia merkkejä.

SARJALASKUTUS

Sarjalaskutus/monirivinen lasku asiakaskortistosta -toiminnossa on nyt rastitusmahdollisuus "Ota ne tuotteet ja hinnat, jotka ovat asiakaskohtaisessa tuotekortistossa".

TILAUKSEN JA LäHETTEEN POISTAMISKYSYMYS

Määritä|Tilauksen/lähetteen poistamiskysymys -toiminnolla voit valita, poistetaanko tilaus/lähete kysymättä, kun siitä on tehty lähete/lasku

FINVOICE

Finvoicen luonnissa BuyerOrganisationName lyhennetään nyt 35 merkin pituiseksi. Jos laskuttavan yrityksen nimi on pidempi kuin 35 merkkiä, saat sen nyt kokonaan näkyviin kirjoittamalla sen useammalle riville Seller-välilehdellä olevaa SellerOrganisationName-kohtaa käyttäen.

Itselaskutus/kalalaskutus: jos asiakaskortiston Tilinumero-kentässä on suomalainen tilinumero, se viedään Finvoiceen kansallisessa muodossa. Jos kentässä on IBAN+BIC (esim. FI11 1111 1111 1111 11+NDEAFIHH), viedään Finvoiceen IBAN ja BIC.

Finvoicen katselun tiedostonvalintaikkunassa on nyt peite *.* eikä enää *.xml, joten on helppo katsella Finvoiceja riippumatta niiden tiedostotarkenteesta.

Finvoice-aineistoa luodessaan ohjelma tarkistaa nyt, että kaikki mainitut laskuttajan tilinumerot ovat IBAN-muodossa.

Ohjelma tarkistaa, että mahdollisessa toimitusosoitteessa on annettuna nimi, osoite, postinumero ja postitoimipaikka vähintään 2 merkin pituisina.

Viivästyskoron mahdollinen desimaalipiste muuntuu automaattisesti desimaalipilkuksi. Tuoterivin yksikkö katkaistaan nyt 14 merkin pituiseksi DeliveredQuantity-tagin attribute:ssa <SellerOrganisationTaxCode> <BuyerOrganisationTaxCode> <InvoiceRecipientOrganisationTaxCode> -tageihin tulee nyt perustietojen Y-tunnus muotoiltuna VAT-numberiksi esim. FI12345678

Jos laskutusosoitteen katu- ja paikkatietoa ei ole, BuyerPostalAddressDetails jätetään pois.

Finvoice-tiedostoa luotaessa ohjelma tarkistaa ja huomauttaa: Jos toimitusosoitteesta on jokin tieto annettu, pitää toimitusosoitteen nimi, osoite ja paikka olla kaikki annettu.

Finvoicen luonnissa jätetään nyt pois tagit, joiden sisältö olisi tyhjä.

RAKENTAMISPALVELUN AL-VEROTTOMUUSKOODI

Finvoiceen menee arvonlisäverottomuuden perusteet laskukohtaisesti VatCode- ja VatFreeText-kenttiin tai rivikohtaisesti RowVatCode- ja RowFreeText-kenttiin laskua syöttäessäsi

Laskukohtainen al-verottomuus merkitään laskuotsikoiden Lisätieto5-kenttään, esim. finv.AE = rakentamispalvelun käänteinen alv, minkä syöttämistä helpottaa ALV-valikon toiminnot.

Rivikohtainen al-verottomuus merkitään tuoterivin nimike-kentän alkuun, esim. finv.AE = rakentamispalvelun käänteinen alv, minkä syöttämistä helpottaa ALV-valikon toiminnot.

Paperilaskuun tai Finvoiceen ei tulostu finv.AE-tyyppinen teksti.

Finvoiceen tulostuu verottomuuden selite tyyliin "Ostaja verovelvollinen AVL 8c §"

Uusia laskulomakesovitusmuuttujia: @RIVIEIALVSYY tulostaa tuoterivikohtaisen arvonlisäverottomuuden syyn (rivin alussa oleva finv.AE -> Ostaja... AVL 8c §). Tätä käytetään ennen vastaavaa @TUOTERIVI-koodia.

@LASKUEIALVSYY tulostaa laskukohtaisen arvonlisäverottomuuden syyn (lisätieto 5-kentässä oleva finv.AE -> Ostaja... AVL 8c §)

Jos koko laskun alverottomuuskoodi on AE, eli jos Lisätieto5-kentässä on finv.AE tai jos kaikkien tuoterivien nimikkeessa on finv.AE, niin muuttuja @ALV-ERITTELY tulostaa tekstin "Ostaja verovelvollinen AVL 8c §"


Asteri lähete/laskutus - vuosipäivitys 5.4.2011

Päivityksen keskeinen sisältö
Asteri lähete/laskutus - vuosipäivitys 23.4.2010

Päivityksen keskeinen sisältö
Asteri lähete/laskutus - vuosipäivitys 9.9.2009

Lisätietoa

Aiemmat vuosipäivitysvihkoset


Oliko tästä sivusta apua? Jäikö jotain puuttumaan? Tiedätkö jotain lisättävää? Lähetä kysymyksesi tai rakentava palautteesi tällä lomakkeella suoraan Atsoftiin.
Oli hyötyä
ei ollut hyötyä

Nimi:
Yritys:
eMail:
Kirjoita viestisi tähän, luemme jokaisen viestin:


Kansilehti | Esitteet | Ylläpitosopimus | Hinnasto | Kurssit | Etätuki | Tilauslomakkeet
Tukisivut | Keskustelu | Uusimmat muutokset | Vuosipäivitykset | Yhteystiedot | Linkit | Palaute

Hae Atsoftin sivuilta:
Atsoft Oy Mäkinen | yhteystiedot | puh (09)350 7530 | atsoft@atsoft.fi | sivua päivitetty / jm