MM-viesti 2010 kilpailuohjeet

Kilpailussa noudatetaan suunnistajien rehtiä yleisesti tunnettuja sääntöjä. Peesata saa jos pystyy, mutta se ei kannata.

Kartta on vuodelta 2010 mittakaavassa 1:10.000, käyräväli 2,5 m. Maastossa on runsaasti polkuja joita ei ole kartassa. Kuivan syksyn ansiosta soiden rajat on hyvin epämääräiset. Puista pudonneet lehdet peittävät jotkut hyvinkin selvät polku-urat. Rastiliput näkyvät hyvin rastipisteessä. Yleisesti todeten kartta pitää hyvin paikkansa. Kartta on A4 muovikotelossa ja kartassa ovat rastimääritteet. Tarkistakaa että saatte oman joukkueenne ja osuutenne oikean kartan. Kilpailussa käytetään Emit-leimausta. Vaihtoon ja maaliin tultaessa suoritetaan leimaus, joka antaa juoksijalle osuusajan. Vaihto suoritetaan antamalla kartta seuraavalle juoksijalle. Maaliintulojärjestyksen tarvittaessa ratkaisee ratamestari. Kuitenkin aina nopein voittaa jos leimat ovat oikein. Muistakaa nollata Emit ennen lähtöä.

Ratapituudet: 1. Osuus 1,2 km 2. Osuus 2,2-2,3 km 3. osuus 3,1-3,2 km K-pisteelle matkaa 100 m jonka kautta kaikki kilpailijat menevät. Toisella ja kolmannella osuudella on hajontaa.

Reipasta kilpailumieltä kaikille toivottaa ratamestari!