Mesikämmenten mestaruuskilpailu hiihtosuunnistuksessa
ja seuraottelu Jyry-Sisu-Akilles
maanantaina 1.3.2010 Uutelan ulkoilualueella


Kilpailukeskus on Uutelassa. Opastus alkaa Vuotien ja Aurinkotuulenkadun risteyksestä, josta siirrytään Uutelan tielle. Skatan tilan lähellä sijaitsevaan kilpailukeskukseen on runsas kilometri. Sisätiloja ei ole käytössä, vaikka Miinan navetta taitaa olla tyhjänä. Parkkitilan niukkuuden vuoksi suosittelemme kimppakyytejä.

Maastoon pääsee klo 16 alkaen saapumistahtiin. Käytössä ei siis ole arvottuja lähtöaikoja. Alustavat ratapituudet ovat A 8 km, B 5 km ja C 3 km linnuntietä mitattuna. Kilpailussa on käytössä Emit-leimaus. Aurinko laskee noin klo 18, joten maastossa nähnee ilman valoa noin 18.30 asti.

Vaikka tulospalvelu on täysin Jyryn hoidossa, pyydetään Mesikämmeniä lisäksi luetuttamaan emittinsä vielä Mesikämmenten omaan MTR laitteseen.

Käytössä on 1:8 000 suunnistuskartta, johon hiihdettävät urat on merkitty vihreällä viivalla. Luisteluhiihto on mahdollista alueen teillä (tällä hetkellä). Vihrein katkoviivoin on merkitty polut, joita on kävelty paljon ja joissa sauva pitää. Pisteurat ovat vähän käveltyjä tai umpihankeen hiihdettyjä uria, joilla sauvat uppoavat pohjaan asti. Lajia vähemmän harrastaneille pitovoiteet ja perinteinen tyyli saattavat olla helpoin tapa edetä urilla. Mutta jos käsissä on voimaa, niin lykkiminen on varmasti nopein kulkutapa.

Ratamestarina toimii Jukka Aunula.

Mesikämmenten etukäteisilmoittautuminen viimeistään perjantaina 26.2. Atsolle, joka vastaa myös tiedusteluihin. Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista paikan päällä, muttei suotavaa.

Lisätietoja tulee tarvittaessa sivuille www.helsinginjyry.fi

Tervetuloa kaikki kynnelle kykenevät nauttimaan hiihtosuunnistuksen ja seuraottelun riemuista. Seuraottelijoiden lisäksi mukaan on tulossa osallistujia ainakin Mesikämmenistä ja Pihkaniskoista lisävauhtia antamaan. Harvinaisen hyvän lumitalven ansiosta saamme nauttia kunnon hiihtosuunnistuksesta, jossa oikominen ei kannata. Karttateline on tietysti hyödyllinen, mutta sen voi korvata hyvin karttapussilla ja kahdella hakaneulalla, niin ei tarvitse tehdä kallista hankintaa yhden kisan vuoksi.

Rasti-Jyry