SM-viestin loppukaronkka
16.10.2010 Elohovissa

Me onnistuimme SM-viestissä

Kaikkiaan 341 joukkuetta ja 1119 suunnistajaa oli saapunut Elohoviin kisaamaan mestaruuksista Nuuksion kansallispuiston upeissa maastoissa. Mukana olivat kaikki Suomen parhaat suunnistajat – ja ainakin 7 maailmanmestaria. Kisasta ei tullut jonojuoksua, vaan hajonnat purivat. Joidenkin mielestä jopa liian hyvin. Mitaleista käytiin tiukkaa kamppailua, mutta tutut joukkueet olivat kärjessä. Kalevan Rastin voitto miehissä ei ollut kenelläkään suunnistajalle yllätys, mutta kaikki eivät varmasti osanneet odottaa, että Pohjantähti lyö Venla-voittaja Tampereen Pyrinnön.

Kilpailijat olivat yleisesti kisaan hyvin tyytyväisiä, vaikka joitakin nettipalstoja lukemalla voi saada toisen käsityksen. Elohovi oli erinomainen paikka järjestää kisa, vaikka etukäteen pelkäsimme sen olevan liian ahdas. Ehkäpä siksi tunnelma säilyi tiiviinä. GPS-seuranta kisastudiossa veti alasalin tupaten täyteen, jännitys oli käsin kosketeltava ja ilmaa olisi voinut vaikka veitsellä leikata.

Toki suururakassa aina löytyy parannettavaa. Angelniemen tyttöjen saama väärä kartta oli varmasti harmittavin. Jos lauantain sijasta pari rastia olisikin viety kilpailun aikana, niin kisa olisi varmasti ollut pilalla. Saimme peltoparkin, mutta yöllinen vesisade pehmitti sitä melkein liikaa. Viisi autoa tarvitsi traktoriapua. Kolmasosa kilpailunumeroista jouduttiin painamaan lauantai-iltana uudelleen eikä numeroiden painatus kestänyt kovavauhtista kisaa. Tärkeätä oli myös, että sää suosi, tuloslaskenta, kuulutus ja vaihdot pelasivat. Vesikuurokin tuli vasta viimeiseen palkintojen jakoon. Makkara, letut, kahvit, sämpylät, pullat tekivät hyvin kauppansa. Pesuvesi oli lämmintä ja paperia saatiin naisten vessaan. Kutsuvieraita ja toimittajia oli juhlavuoden ansiosta normaalia enemmän ja olivat näkemäänsä tyytyväisiä. Pekka Variksen GPS seurannassa on kiva elää uudelleen kilpailutapahtumia ja analysoida suorituksia http://www.gpsseuranta.net/index.php?sivu=t . Tosi mielenkiintoinen on Sportnyttin tekemä puoliksi historiallinen väläys kisasta. Kesto on melkein kolme minuuttia, kun urheiluruudun väläys taitaa olla minuutin. Molemmat ovat vielä 20 päivää nähtävissä Ylen Areenassa. http://areena.yle.fi/video/1290018 Kisasta on myös reittihärveli.

Kaikki järjestelyissä mukana ahkeroineet kutsutaan loppukaronkkaan, joka pidetään Elohovissa lauantaina 16.10. klo 10 alkaen. Aluksi pääsemme SM-rasteille suunnistamaan, kello 11 alkaen saunat (erikseen naisille ja miehille) ovat lämpiminä. Oma pyyhe mukaan. Kello 13 syömme lounasta noutopöydästä ja sen päälle kokoonnumme alasaliin katsomaan kuvia ja muistelemaan kisaa. Kotiin lähdemme noin klo 15. Ilmoittautuminen verkkovihkon (Jyry) kautta tai Kallelle (Mesik.) kalle.tolonen@kolumbus.fi 050 5982641 viimeistään 10.10.