Ajankohtaista


Aiempia pohdiskeluja

Kirjanpito-ohjelman uudistuksia

Kirjanpito-ohjelman uudistukset ovat juuri nyt työn alla alkuvuonna 2005. Muutokset on luettavissa ohjelman muutoshistoriasta. Tässä esimerkkejä tähän mennessä toteutetuista uudistuksista.
- 12.11.2004 Varmuuskopiointi on monipuolistunut ja mahdollistaa mm. kopioinnin USB muistiin
- 13.1.2005 Tilinpäätöstulosteet saa ruutuun myös yksisaraisesti
- 13.1.2005 Päiväkirjan järjestäminen on mahdollista "kaksiportaisesti" esim. tositelaji ja sitten tositenumero
- 18.1.2005 Tilinpäätösrungoissa enemmän portaiden mahdollisuuksia (tähtien lukumäärä max. 7)
- 20.1.2005 Konekielinen ALV valvontailmoitus
- 25.1.2005 Tilinpäätöstulosteisiin saadaan kiinteästi pysyviä otsikkotekstejä
- 25.1.2005 Verkkokäyttöä nopeutettu ja annettu määrittelymahdollisuus tarkistuslaskennoille
- 25.1.2005 ALV bruttokirjausten tarkistustuloste
- 26.1.2005 ALV nettokirjausten tarkistustuloste

Atso Mäkinen 27.1.2005


Kuukausittaisen ALV- ja työnantajasuoritusten ilmoittamisesta konekielisesti

Vuodenvaihteen jälkeen valtaosalle palkanmaksajista tuli tutuksi saajakohtaisen erittelyn lähettäminen tiedostona verottajalle. Siksi teimme Asteri kirjanpitoon ja palkanmaksuun mahdollisuudet tehdä myös kuukausittaiset ALV ja TAS valvontailmoitukset tiedostoiksi. Ne voidaan lähettää edelleen samalla tavalla kuin saajakohtainen erittelykin. Aiempi mahdollisuus oli että ALV ja TAS ilmoitukset syötetään palveluntarjoajan kotisivulle nettiin.
Nettisivun avulla lähetettäessä saadaan yksityiskohtainen kuittaus lähetetystä tiedostosta "...ilmoitus vastaanotettu oheisin tiedoin...". Kuittauksen saa tulostettua paperille. Lähettäjä saa todisteen ilmoituksesta ja sen sisällöstä. Tiedostona lähetettäessä saadaan kuittauksena että tiedosto on lähetetty. Sellaista tarkistustietoa, joka kertoisi mitä tiedosto sisälsi, ei tule. Lähettäjän onkin otettava itselleen varmuuskopio tiedostosta.
Epävarmalle käyttäjälle suosittelen nettisivun kautta lähettämisesta, sen selkeän kuittauksen tähden. Sellaiselle käyttäjälle, joka hallitsee varmuuskopioinnit ja tiedostojen taltioinnit voin suositella tiedostona lähettämistä.

Atso Mäkinen 27.1.2005

Lomakorvaus työsuhteen päättyessä on nyt TELlin alaista vuoden 2005 alusta

Maksettaessa lomakorvausta työsuhteen päättyessä on Asterissa ollut koodina "eitel". Nyt kun lomakorvauksesta tuossakin tapauksessa menee TEL, on kyseinen koodi muutettava. Suosittelemme koodiksi "ploma". Muuta koodi "oletusteksteihin". Silloin oikea koodi kulkeutuu uusille palkansaajille. Muuta koodi myös kaikille palkansaajille jos olet palkanmaksun jo ehtinyt aloittamaan.

Atso Mäkinen 27.1.2005

Työvoitto 2/04 lehdessä oleva artikkeli työeläkemaksusta


Atsoft Oy Mäkinen | yhteystiedot | puh (09)350 7530 | atsoft@atsoft.fi